top of page

Aanbod

Als je door de bomen het bos niet meer kan zien

Citrus Fruits
pexels-natã-romualdo-2904298.jpg

Psychotherapie

Psychotherapie wil cliënten met complexe, vaak in de persoonlijkheid gewortelde psychische klachten behandelen. Psychotherapie richt zich heel specifiek op de psychotherapeutische behandeling van een psychische problematiek die de ontwikkeling en/of het functioneren van de cliënt belemmert.

De therapie richt zich op

 

 • het herkennen en erkennen van problemen en hun gevolgen

 • het herkennen van automatische (gedachte-)processen in het dagelijkse doen en laten

 • het oplossen of hanteren van problemen en gedachten

 • het benutten van ongebruikte mogelijkheden

 • helpen omgaan met emoties, problemen en teleurstellingen

 • het ontwikkelen van inzichten uit het verleden en/of heden

 • eigenwaarde opkrikken;

 • angsten verminderen.

 

Binnen psychotherapie bestaan verschillende stromingen en technieken. Een integratieve benadering bestaat erin dat er op basis van de fase in het herstelproces en de noden van cliënt een gepaste techniek wordt gebruikt.

Brainspotting

Brainspotting is een krachtige therapeutische methode die werkt door de onderliggende neurofysiologische bronnen van emotionele en lichamelijke pijn, trauma, stress gerelateerde symptomen te identificeren, te verwerken en uiteindelijk los te laten.

 

Brainspotting is m.a.w. een tool die begint waar de meeste klassieke praat therapieën eindigen. Met Brainspotting is het mogelijk ervaringen te verwerken en symptomen aan te pakken die zich buiten het bereik van onze bewuste geest en verstandelijke vermogens bevinden.

 

Brainspotting werkt onmiddellijk in op de diepere hersenstructuren en het lichaam zonder dat het nodig is de hele tijd over je problemen te spreken of je ervaringen te analyseren. Het richt zich rechtstreeks op de onderliggende somatische (lichamelijke) / neurofysiologische component van je klacht. Eens deze geïdentificeerd is, start in het brein automatisch een lichaamseigen helingsproces dat ervoor zorgt dat bepaalde systemen die in onevenwicht zijn geraakt worden bevrijd en geïntegreerd. (cfr. www.brainspotting.be)

Brainspotting werd vanaf 2003 ontwikkeld door David Grand naar aanleiding van zijn ervaringen bij het uitvoeren van de EMDR- techniek (Eye movement desensitization and reprocessing). David Grand stelt “Waar je naar kijkt, heeft invloed op hoe je je voelt”.

Onderzoeken wijzen uit dat EMDR en Brainspotting veel effectiever zijn bij het behandelen van trauma en angststoornissen dan cognitieve gedragstherapie.

pexels-wendy-wei-3006003.jpg
pexels-darius-krause-2254030.jpg
Evergreen Tress

Psychiatrie

Psychiatrie werkt voor het medisch model en maakt daarnaast gebruik van biologische, psychologische en sociale invalshoeken voor de behandeling en diagnostiek van verschillende psychische aandoeningen.

 

Een psychiatrische stoornis kan op alle levensgebieden voor een minder functioneren zorgen. Mede hierdoor is het goed om al deze facetten goed in kaart te brengen.

 

Het voorschrijven van medicatie kan een onderdeel

zijn van de behandeling als mede psychologische of psychotherapeutische benadeling.

pexels-darius-krause-2254030.jpg

Loopbaanbegeleiding

Als je meer voldoening in jouw werk zoekt, als je aan een nieuwe carrièrestap toe bent of als je andere vragen hebt over jouw loopbaan, dan is loopbaanbegeleiding iets voor jou. Loopbaanbegeleiding kan je helpen een duidelijk beeld te vormen van wat je energie geeft en wat je gelukkig maakt. Je leert ook welke competenties nodig zijn om je loopbaan zelf actief te sturen. Zo versterk je je positie op de arbeidsmarkt en word je zelf gelukkiger.

 

Verbonden aan het erkend loopbaancentrum Jobcontruct (cfr. www.jobconstruct.be) hanteren wij een professionele aanpak in loopbaanvragen.

 • Via een kort gratis kennismakingsgesprek online of live gaan we aan de slag om jouw professionele toekomst verder vorm te geven.

 • In het loopbaanbegeleidingstraject trachten we eerst jouw loopbaandoelen zichtbaar te maken. Tijdens verschillende gesprekken en via thuisopdrachten krijg je een zicht op je talenten, vaardigheden, interesses en persoonlijke ambities.

 • Elk loopbaantraject wordt op maat samengesteld en afhankelijk van de loopbaanvraag werken we met verschillende technieken en tools. Deze individuele aanpak leidt tot tevreden klanten.

 • Samen stellen we een persoonlijk ontwikkelingsplan op waarin de stappen die je moet ondernemen om je doelen te bereiken worden bepaald. We helpen je om jouw ontwikkelingsplan waar te maken en bij te sturen waar nodig.

 

 • Heb je daarna nog vragen, dan kan je tot 12 maanden na het beëindigen van jouw loopbaanbegeleiding bij je loopbaanbegeleider terecht voor een kort gratis nazorggesprek.

 

Als erkend loopbaanbegeleider kan je bij ons terecht met VDAB loopbaancheques. Elke zes jaar heb je als bediende of zelfstandige recht op één loopbaancheque van 4 uur (40 euro) en één loopbaancheque van 3 uur (40 euro). Dus 80€ voor 7u loopbaanbegeleiding.

 

Bekijk alle voorwaarden op de website van de vdab

Loopbaancheque_label.jpg
pexels-darius-krause-2254030.jpg

Interesse in wat wij voor u kunnen betekenen?

bottom of page